آقای مطلبی گفتند: احیاء یعنی زنده کردن که در علم پزشکی به آن CPR گویند؛ باز کردن راههای تنفسی و جلوگیری از خونریزی و... در واقع اقداماتی برای احیاء محسوب میشود. بررسی علائم طبیعی مثل نبض و فشار خون لازم و ضروری است، و میزان یک فشار خون طبیعی80/12 است و اگر فشار از عدد هفت پایین تر باشد فرد دچار افت فشار خون می شود که علامت آن رنگ پریدگی و سیاهی چشم و همچنین عدم تعادل در راه رفتن است؛ و میزان یک نبض طبیعی شصت تا صد در یک دقیقه است.
ایشان بیان داشتند: اقدامات احیاء برای افراد مختلف همچون شیر خوار و کودکان تا هفت سال و افراد بزرگسال متفاوت است؛ از جمله این اقدامات، تنفس مصنوعی از سه طریق است 1- تنفس دهان به دهان 2- تنفس دهان به بینی 3- تنفس دهان و بینی است که با توجه به وضعیت فرد حادثه دیده باید اقدام نمود و البته برای شیر خوار و زنان باردار نهایت احتیاط و دقت را در زمینه CPR و دیگر اقدامات باید رعایت نمود.
وی در ادامه توضیحات خود عملیات احیاء را به صورت عملی روی ماکت بدن انسان انجام دادند و در این زمینه نکات مهم و مفیدی را خدمت طلاب بیان نمودند.
دومین کارگاه آموزش کمک های اولیه
روز سه شنبه مورخ 1/ 8/ 97 دومین جلسهی دوره آموزش کمک های اولیه، با سخنرانی آقای مطلبی از اورژانس 115 کاشان و حضور کادر محترم و طلاب گرامی در مدرسه علمیه الزهراء (س) برگزار گردید.