خانم گلستانه گفتند: استرس یک نوع هیجان است که به باور و نگرش ما نسبت به وقایع اطراف خود صورت می گیرد. ما باید نگرش و نگاهمان را نسبت به محط خود تغییر دهیم و به یک عزت نفس و اعتماد به نفس برسیم. عزت نفس یعنی احساس ارزشی است که ما برای خود قائل هستیم؛ مثلا می گوییم من زیبا هستم، من استعداد خوبی دارم، این عزت نفس به صفتها مربوط است.
اما اعتماد به نفس یعنی احساس توانمندی برای انجام کار را می گویند؛ مثل اینکه، من می توانم رانندگی کنم، من می توانم دروس حوزه را در عالی ترین سطع تمام کنم. بنابراین برای مدیریت استرس باید عزت نفس و اعتماد به نفس خود را در شخصیت خود بررسی کنید که البته برای پی بردن به این مقوله باید با یک کارشناس متخصص در ارتباط باشیم، تا به حد تعادل آن برسید.
وی در ادامه بیان داشتند: مدیریت تغذیه برکنترل تغذیه مؤثر است؛ پرهیز از خوردن شکر و قهوه و کاکائو، زیرا باعث تشدید استرس می شود لذا سعی شود هر روز بین ساعت 10 تا 9:30 یک عدد سیب درختی میل نمایید، همچنین در سبد غذایی خود مرتبا یک برگه کاهو قرار دهید، خوردن یک لیوان شیر گرم خواب آور و آرامش بخش است. توصیه می شود در زمان امتحانات همراه مصرف مواد قندی یک نوشیدنی میل نمایید زیرا مصرف مواد قندی بعد از نیم ساعت، باعث افت قند ی شخص می گردد.
ایشان در مورد دیگرعلل استرس گفتند: هر شش ماه یکبار در مورد کارکرد غده تیروئید خود آزمایشی بگیرید و این بررسی بسیار لازم است، زیرا کم کاری و پرکاری این غده باعث استرس می گردد. مورد دیگر خطای ذهن است که در واقع به آن ذهن خوانی می گویند که باعث سوءقضاوت شده که ثمرهی آن تشدید استرس است؛ حتی یک روانشناس هم نباید ذهن خوانی کند، بنابراین باید به جای ذهن خوانی با طرف مقابل صحبت نمود، نکته بعدی وجود مرور ذهنی که در افراد درون گرا بیشتر اتفاق می افتد، باعث افسردگی می گردد و باید از آن پرهیز نمود. مورد دیگر مدیریت زمان است یعنی از زمان خود استفاده بهینه داشته باشیم، سعی کنیم برای یک هفته خود برنامه ریزی کنیم و حتی چشم انداز یکساله برای خود تعیین کنیم.
خانم گلستانه توصیه داشتند که هر فرد طیف شخصیتی خود را بشناسد تا به درون گرا بودن یا برون گرا بودن خود و علائم هر یک پی ببرد. ایشان در مورد خصوت و پرخاشگری و خشونت که از عوامل استرس زا هستند اشاره نمودند، و راه حل کنترل استرس را رسیدن به تعادل بیان نمودند و در مورد مهارت های کنترل استرس، اشاره داشتند به هم دردی و هم دلی وهمچنین قدرت «نه گفتن»، رعایت ادبیات کلامی مثل اینکه به جای چرا؟ از کلمه چطور؟.
روانشناس محترم به علائم استرس اشاره نمودند: از قبیل عرق کردن کف دست، تپش قلب، تهوع، ناامیدی، عدم تمرکز و توجه، فراموشی، که علل این فراموشی را تمرکز نداشتن و یا زیاد بودن بار ذهنی بیان کردند که باعث تشدید استرس می گردد، امیدواریم با شناخت عوامل و این علائم بتوانیم استرس را در خود کنترل نماییم.
در پایان خانم گلستانه پاسخگوی پرسشهای طلاب گرامی بودند؛ و از حاضرین در جلسه، پذیرایی به عمل آمد.