مراسم هفته پژوهش

شناسه خبر : 60105

1396/08/29

تعداد بازدید : 223

 مراسم هفته پژوهش
مراسم هفته پژوهش با موضوع «مهدویت و بایسته های پژوهش در عرصه­ی مهدویت» و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین آقای حجامی روز چهارشنبه مورخ 29/ 9/ 96 در حوزه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) با حضور کادر محترم و طلاب گرامی برگزار شد.
آقای حجامی فرمودند: مهدویت از شاخه های امامت است و زیر شاخه های زیادی دارد مثلا از حیث تاریخی قابل بحث و تحقیق است، اینکه مادر امام شاهزاده رومی بوده است یا نه؟ شاهدان ولادت ایشان چه کسانی بودند؟ که در این مورد در بین اهل سنت هم در این مورد اختلافاتی هست که امام حسن عسکری (علیه السلام) فرزندی داشته که در سن دو سالگی از دنیا رفته است، لذا این سؤال هم جای تحقیق دارد. نواب خاصه حضرت چه کسانی بودند؟ نایب اول عثمان بن سعید بودند که پنج سال مأموریت داشتند و نایب دوم محمدبن عثمان که سی و هشت سال و نائب سوم حسین بن روح نوبختی که بیست و دو سال نیابت کردند و نایب چهارمی علی بن محمد سَمُری بودند که بعد از سه سال نیابت توقیعی به دستشان رسید که نشان می­داد وی شش روز دیگر از دنیا می­روند، وی در سال سیصد و بیست و نه فوت کردند. حال آیا سند پایان نیابت خاصه همین یک حدیث است یا نه؟
وی در ادامه فرمودند:  از زمان امام صادق (علیه السلام) به بعد، رسمی از ائمه(علیهم السلام) رایج شده بودکه مثلا اگر وجه خمسی می­آوردند بدون دیدن آن، حضرت تمام خصوصیات آن وجه را می گفتند؛ این خصوصیت را نائبان خاص حضرت صاحب العصر و الزمان(عج) داشتند. که نمونه هایی در تاریخ آمده است.
ایشان بیان داشتند: در موضوع مهدویت در بُعد کلامی هم نیازمند پژوهش و تحقیق است. امام زمان (عج) در سال دویست و پنجاه و پنج به دنیا آمدند، حال چه موقع ظهور اتفاق می افتد؟ گاهی این شبهه پیش می­آید چه اشکالی داشت که امام همان زمان ظهور به دنیا می­آمد؟ جواب این است که به امام زمان (عج) وحی نمیشود بلکه علم امام، موروثی است و این عقیده رسمی ما شیعیان است. امام برای رفع مشکلات امتش باید علم وآگاهی داشته باشد. 
از بایسته­های دیگر در امر پژوهش با موضوع مهدویت، آشنایی با منابع مهدویت داشته باشید؛ چه بسیار کتبی که حتی در پایان نامه ها از آنها استفاده میشودواین در حالی است که اینها خالی از اشکال نیست. نکته دیگر اینکه در بحث مهدویت احادیث جعلی زیادی آمده است که در این مورد، پژوهش می­تواند نقش خطیری داشته باشد. در نهایت فرمودند: طلبه باید در امر تحقیق منطق و ادبیات را بداند و برای متون عربی به ترجمه های مورد تأیید رجوع نمایید. 

اوقات شرعی

امروز : پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳
۱۹ جمادى الاول ۱۴۴۶